
Η Ιστορία της Παραγωγής! Μια Παραδοσιακή Μέθοδος με Μοντέρνα Αφήγηση

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική περίοδος του χρόνου, γεμάτη γεύσεις και αρώματα που μας ταξιδεύουν οι αναμνήσεις στα ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια… Είναι μια στιγμή που μας θυμίζει ότι, παρά την ταχύτητα του κόσμου γύρω μας, οι παραδόσεις και η ποιότητα είναι αυτά που κάνουν τις
γιορτές πάντα ξεχωριστές.
Η παρασκευή των Χριστουγεννιάτικων γλυκών δεν είναι απλώς μια διαδικασία, είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, αγάπη για την παράδοση και πάθος για την ποιότητα. Όλα αυτά βέβαια ξεκινούν από την προετοιμασία των πρώτων υλών, έτσι τα συστατικά μας επιλέγονται προσεκτικά για την ποιότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος που επισκεπτόμαστε μικρούς παραγωγούς ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο βούτυρο, τα πιο φρέσκα αυγά και την πιο γευστική ζάχαρη.
Όλα αυτά λοιπόν, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, όπως κάθε χρονιά! Η διαφορά φέτος όμως είναι ότι θα σας συμπεριλάβουμε στο μαγικό αυτό ταξίδι, εξηγώντας σας όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Panettone: Ο Ιταλικός Θρύλος τώρα και Ελληνικός
Η διαδικασία είναι αργή και απαιτητική! Το panettone πρέπει να ωριμάσει για πολλές ώρες πριν το ψήσιμο για να αποκτήσει αυτήν την τέλεια υφή και γεύση. Για εμάς το πρώτο σημάδι ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, είναι όταν βγαίνουν από το φούρνο κι η μυρωδιά τους γεμίζει όλο το εργαστήριο…
Είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των Χριστουγεννιάτικων γλυκών στην Ιταλία και εμείς το φτιάχνουμε με απόλυτο σεβασμό στη συνταγή και την παράδοση, δίνοντας όμως και τη δική μας πινελιά όπως πάντα.
Τα λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας, οι νότες από ρούμι, τα φρέσκα εσπεριδοειδή και τα καβουρδισμένα φουντούκια, δημιουργούν μια απαλή, αφράτη ζύμη που «ξεχειλίζει» από γεύση και αρώματα.
Κουραμπιέδες: Η τέλεια ισορροπία τραγανού και βουτυράτου
Δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς κουραμπιέδες. Όλοι το ξέρουν αυτό… Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως χρησιμοποιούμε το καλύτερο ελληνικό βούτυρο, που θα αναδείξει όλη την υφή του γλυκού. Η ζύμη μας είναι ελαφριά και αέρινη, ενώ τα αμύγδαλα που δεσπόζουν στον πυρήνα τους, προσφέρουν μια γλυκιά, καβουρδισμένη γεύση που συνδυάζεται με την άχνη ζάχαρη για το τέλειο τελείωμα.
Η παρασκευή τους απαιτεί υπομονή διότι κάθε κουραμπιές πρέπει να ψηθεί με προσοχή, να ξεκουραστεί και να “χιονιστεί”
Μελομακάρονα: Σιρόπι, Μέλι και Καρύδια "στα πάνω τους"
Τα μελομακάρονα είναι το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό! Τα αρώματα του μελιού, του ελαιόλαδου και των καρυδιών, κατευθείαν κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μόλις βγουν από τον φούρνο μας, κάνουν τη βουτιά τους στο μυστικό, αρωματικό σιρόπι που παρασκευάζεται αποκλειστικά εδώ. Αυτή η γλυκιά λιχουδιά γίνεται τραγανή στο εξωτερικό και ταυτόχρονα υγρή στο εσωτερικό.
Κάθε μελομακάρονο είναι μια απόλαυση που δεν λείπει ποτέ από τα σπίτια και μαγαζιά μας εδώ και χρόνια. Η προετοιμασία τους απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, καθώς πρέπει να σιροπιαστούν όταν είναι ακόμη ζεστά, για να απορροφήσουν όλη τη γλύκα του μελιού και να διατηρήσουν την απαλή υφή τους.

“Μεράκι, αγνά υλικά και παράδοση, παρέα με εσάς!
Από εμάς, καλά Χριστούγεννα!
Η ομάδα της Mpitsopoulos Bakery