Tσουρέκι με σιρόπι σφενδάμου και μπανάνα

Υλικά για 1 μερίδα 2 ατόμων.

4 φέτες τσουρέκι
3 αυγα
100ml γάλα
1 κ.τ.σ ζάχαρη
1 κ.τ.γ κανέλα
1 μπανάνα
50ml σιρόπι σφενδάμου
Ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση
Βούτυρο για το τηγάνι

Τοποθετούμε σε ενα μπολ τα αυγά, το γάλα, την ζαχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Κόβουμε το αφράτο τσουρέκι σε φέτες και μουλίαζουμε καλά και απο τις δύο πλευρές μέσα στο μίγμα.

Ζεσταίνουμε το Βούτυρο σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε τις Αυγοφέτες τσουρεκιού μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρά τραγανές.

Σε ενα μικρότερο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά Βούτυρο ακόμα και βάζουμε την μπανάνα κομμένη σε φέτες ή κατά μήκος και ” σβήνουμε” γρήγορα με το σιρόπι σφενδάμου.

Σερβίρουμε τις Αυγοφέτες τσουρεκιού με τις
μπανάνες και το σιρόπι και γαρνίρουμε με Ξηρούς
καρπούς και τριμμένη κανέλα.